Waarom een EMB test laten doen en wat kost het?

Je hoort het steeds vaker: even een EMB test laten doen om erachter te komen hoe het met je gezondheid gaat en welke vitamines je moet bestellen. Want EMB testen zouden middels een vingerprik dit kunnen laten weten. Maar hoe werkt een EMB test en werkt het ook voor jou?

WAT ZIJN EMB TESTEN?

Als testmethode via het bloed zijn EMB testen uitgevonden. Zo kunnen ze met een beetje bloed onderzoeken hoe het met je gezondheid is gesteld. Ook wordt gekeken of de resultaten uit de EMD test past bij het verhaal van de patiënt.

Dat EMB testen steeds populairder worden is niet vreemd. Want van bijna 40% van de patienten die een huisarts bezoekt kan niet echt worden verteld wat ermee aan de hand is. Een EMB bloedonderzoek kan dan misschien een extra licht op het verhaal schijnen.

WAT KOST EEN EMB TEST?

Er zijn op dit moment geen vaste EMB test kosten omdat de tarieven voor een EMB consult per therapeut kunnen verschillen. Wanneer je toch in EMB wilt investeren moet je rekening houden met de kosten van ongeveer 200 euro voor een EMB test.

WAT ZIJN ORTHOMOLECULAIRE BLOEDONDERZOEKEN?

Met Energetische Morfologische Bloedtesten krijg je te zien in welke mate bepaalde stoffen aanwezig zijn in je lichaam. Komt er uit de test dat je specifieke tekorten hebt, dan kun je jouw eetgewoonten veranderen en eventueel aanvullende vitamines slikken.

Bloed wordt vaak gezien als het transportsysteem in het lichaam.

WAT IS EEN ORTHOMOLECULAIR ARTS?

Orthomoleculaire therapie is een unieke therapie in de hedendaagse natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft er bijvoorbeeld naar de gezondheid van mensen te verbeteren met hulp van natuurlijke middelen. Orthomoleculaire therapeuten kunnen vervolgens de optimale concentraties voedingsstoffen in ons lichaam bewerkstelligen.

WAT IS DE ROL VAN BLOED IN ONS LICHAAM?

Bloed wordt vaak gezien als het transportsysteem in het lichaam. Dagelijks stroomt het bloed duizenden keren rond door de bloedvaten en daarmee vervult bloed dus ook een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen maar ook afvalstoffen naar organen en je cellen. Tevens is bloed een temperatuurregelaar en als middelpunt van ons afweersysteem.